Category: ОПСЕРВАТОРИЈА НА МЕДИУМСКИТЕ РЕФОРМИ

Стејт Департментот во извештајот користи наоди од проектот „Опсерваторијата на медиумските реформи“

Стејт Департментот во извештајот користи наоди од проектот „Опсерваторијата на медиумските реформи“ Американскиот Стејт Департмент во најновиот Извештај за човекови права ги цитира наодите добиени со периодичниот извештај за статусот на медиумските реформи кој беше изработен во рамките на проектот „Опсерваторија на медиумските реформи“ кој го спроведуваа Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“, „Агора“ и Платформата за […]

Read More

Објавен финалниот извештај на проектот Опсерваторија на медиумските реформи

Објавен финалниот извештај на проектот Опсерваторија на медиумските реформи Проектот „Опсерваторија на медиумските реформи“ кој се однесува на исполнетоста на Итните реформски приоритети (ИРП) за слободата на изразувањето го објави финалниот извештај кој сумарно ги презентира генералните резултати од набљудувањето, во периодот од 1 јули 2017 до 30 септември 2018 година.Во извештајот, во однос на исполнувањето на реформите, […]

Read More

Недонесувањето на клучните законски измени го кочат реформскиот процес во медиумите

Недонесувањето на клучните законски измени го кочат реформскиот процес во медиумите И покрај заложбите на Владата да гради партнерство со асоцијациите и со граѓанскиот сектор во сферата на медиумите, таа сфера сеуште не е ослободена од институционални или персонални влијанија поради бавноста со која Собранието ги носи потребните законски измени беше истакнато на презентацијата на третиот […]

Read More

Трет периодичен извештај за медиумските реформи утре во Клубот на новинари

Трет периодичен извештај за медиумските реформи утре во Клубот на новинари Утре, 22 мај 2018 г. во 11 часот, во Клубот на новинарите ќе биде презентиран третиот периодичен извештај во рамките на проектот „Опсерваторија на медиумските реформи“ кој го спроведуваат Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“, Центарот за промовирање на граѓански вредности „Агора“ и Платформата […]

Read More

Медиумските реформи се во тек, темпото и квалитетот варираат од сектор до сектор

Медиумските реформи се во тек, темпото и квалитетот варираат од сектор до сектор Реформите во медиумската сфера течат, но со различно темпо и квалитет во различните сектори, беше истакнато на денешната презентација на вториот периодичен извештај во рамките на проектот „Опсерваторија на медиумските реформи“ кој го спроведуваат Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“, „Агора“, Центар […]

Read More

Медиумски реформи: Нешто целосно, нешто делумно, а нешто воопшто неисполнето

Медиумски реформи: Нешто целосно, нешто делумно, а нешто воопшто неисполнето „Опсерваторијата на медиумските реформи“ објави периодичен извештај (јули – октомври 2017 година) од набљудувањето на спроведувањето на реформските приоритети од областа на медиумите.Прв периодичен извештај од набљудувањето на исполнувањето на реформските приоритети од областа на медиумите [1.7.2017 – 01.11.2017] (.pdf)Набљудувањето, чиј предмет беа четирите столба на реформските […]

Read More